Το Γ1-Γ2 του σχολείου μας επισκέφτηκε την Εμβληματική Έκθεση του Μουσείου Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στο πρώτο περίπτερο της ΔΕΘ με θέμα "Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών"

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η οργάνωση σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών -ΚΑΡΠΑ από το KIDS SAVE LIVES με την ευγενική συμμετοχή των εθελοντών της, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη διδασκαλία τους αλλά και για το σπόρο που μας φυτεύσαν για την ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας!

Δείτε το φωτογραφικό υλικό μας 

   

 

 

9/6/2022

Ημέρα πειραμάτων STEM!

Σήμερα οι μαθητές/τριες των Δ-Ε-ΣΤ τάξεων είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των πειραμάτων STEM!

Στο ταξίδι τους αυτό οδηγός ήταν το μέλος ΕΔΙΠ του τμήματος "Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής-ΠΑΜΑΚ" κ. Ιωάννης Λεύκος, διδάσκων του μαθήματος "Διδακτική Φυσικών Επιστημών", μαζί με τις φοιτήτριες κ. Δόμνα -Μυρτώ Πρασιάδου, κ. Ζαφειρία Καπτσή,  κ. Ευαγγελία-Παναγιώτα Μησιάκα,  κ. Χρυσή Εφραιμίδου, με τη Συντονίστρια Προσφύγων Δυτ. Θεσ/νίκης αλλά και εκπ/κή συνεργάτης του κ. Χριστίνα Λούστα και με συντροφιά τη Συντονίστρια Προσφύγων Αν. Θεσ/νίκης κ. Εύη Βασιλειάδου. 

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Λεύκο  και την κ. Λούστα (οι οποίοι έχουν ιδρύσει το Stemigrants.eu) και φυσικά τις φοιτήτριες για την άψογη οργάνωση της δραστηριότητας. 

Ευχαριστούμε πολύ και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που μας χορήγησαν τα υλικά για την κατασκευή της "μαγικής κάρτας".

Δείτε πώς περάσαμε στο αναμνηστικό μας καλοκαιρινό βιβλίο ΕΔΩ σ. 38-42

Και του χρόνου με υγεία και με νέες συνεργασίες σε δραστηριότητες!

 

Σήμερα οι μαθητές και μαθήτριες της Γ1 τάξης του 9ου Δ. Σχ. Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τους υπέροχους μαθητές/ τριες του 1ου Ειδικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Τους ετοιμάσαμε με πολλή χαρά και αγάπη μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά και αυτοί μας χάρισαν υπέροχες, δικές τους ζωγραφιές!!

Παίξαμε, χορέψαμε, είπαμε τα κάλαντα, κάναμε νέους φίλους!!! Και φύγαμε πιο ευτυχισμένοι, με πιο σοφές καρδιές γιατί γιορτάσαμε την διαφορετικότητα με πράξεις και όχι μόνο λόγια!

 

 

  

 

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαϊου 2022, η επίσκεψη του Πυροσβεστικού Σώματος στο σχολείο μας. Η διοργάνωση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων

Οι πυροσβέστες μάς ενημέρωσαν για τους τρόπους προφύλαξης από πυρκαγιά και ατυχήματα στο σπίτι, στο σχολείο, στο δάσος, στο δρόμο ... Στη συνέχεια έγινε επίδειξη της στολής του πυροσβέστη, του πυροσβεστικού αυτοκινήτου και της χρήσης της πυροσβεστικής μάνικας. Ιδιαίτερη χαρουμένη στιγμή για τους μαθητές της ΣΤ τάξης ήταν όταν κλήθηκαν να σβήσουν μια υποτιθέμενη φωτιά... χειριζόμενοι την πυροσβεστική μάνικα!

Ευχαριστούμε πολύ το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας για τη σημερινή του παρουσίαση και του υποσχόμαστε ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς δε θα ξεχάσουμε να φωνάξουμε τρεις φορές "ΦΩΤΙΑ!", θα καλέσουμε το 199 (τηλέφωνο Πυροσβεστικής) ή το 112 (τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης) και το 166 (τηλέφωνο ΕΚΑΒ/ Πρώτων Βοηθειών)

 

Δείτε το άλμπουμ των αναμνήσεων μας ΕΔΩ