29/2/2024

 

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 Oι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονταιτην έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109), όπως η τελευταία παράγραφος αντικαταστάθηκε και ισχύει (παρ. 1δ του άρθρου 204 του Ν.4610/2019 (Α΄70)).

Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Δείτε σχετικά με δικαιολογητικά ΕΔΩ 

 

26/2/2024

 

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ σχετικά με τον εθισμό στο διαδίκτυο

Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εθισμός στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια από παιδιά και εφήβους» που συνδιοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης με την κα Τέλη Αφροδίτη Προϊσταμένη του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 1 Μαρτίου και ώρα 17:30-20:50 στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Εκ της Δ/νσεως

 

 

 ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοθεραπευτών - Ειδικών Παιδαγωγών, θα πραγματοποιήσει Δωρεάν Ενημερωτικές Διαλέξεις για γονείς- κηδεμόνες, σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του λόγου – ομιλίας των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, διαταραχές, που είναι δυνατόν να προκύψουν και τρόποι πρόληψης και παρέμβασης.

 Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στη πλατφόρμα: https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/dev/

 Περισσότερες πληροφορίες: https://thessaloniki.gr/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5.../

  

Διεύθυνση Παιδείας -Δήμου Θεσσαλονίκης -Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης

 

 

21/2/2024

 ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

Ο Δ/ντής, το Διδακτικό Προσωπικό και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συγχαίρουν θερμά τη μαθήτρια της Δ τάξης Μαγδαληνή- Μαρκέλλα Ρ.- Κ. για τη σημαντική της διάκριση στους Πανελλήνιους αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής που την έφερε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο!

Μαγδαληνή- Μαρκέλλα, πολλά συγχαρητήρια και καλή αγωνιστική χρονιά!

19/2/2024

 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Σας προσκαλούμε στην 3η ομιλία της Σχολής Γονέων ’’Μεγαλώνοντας, μαθαίνοντας, αλλάζοντας και επικοινωνώντας με τα παιδιά μας’’, για το σχολικό έτος 2023-2024, την οποία διοργανώνουν ο κ. Σύμβουλος Εκπαίδευσης και οι κ. κ Διευθύντριες/Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της 6ης Θέσης Δασκάλων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Η 3η ομιλία έχει ως θέμα την ‘’Παραβατικότητα ανηλίκων’’, και θα πραγματοποιηθεί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Ορέστου 30, 2310851715), την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 6-8 μ.μ. Ομιλητής θα είναι ο κ. Παναγιώτης Αγγελίδης, Αστυνόμος Β΄, του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με εκτίμηση,
Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ 70 6ης Θέσης
Δρ. Σιδηρόπουλος Δημήτριος

 

13/2/2024

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ "Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο"

 Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) με τίτλο «H Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00.

Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, καθώς και στους γονείς/κηδεμόνες τους. Σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων για τις εκπαιδευτικές επιλογές που προσφέρει το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα μετά το Δημοτικό.

Η ενημέρωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στον σύνδεσμο www.webtv.kmaked.eu και θα παραμείνει αναρτημένη στο κανάλι YouTube της ΠΔΕ στις «Δράσεις ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας». Ερωτήματα θα μπορούν να τεθούν στο chat του YouTube κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

 

2/2/2024

 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Σας προσκαλούμε στην 2η ομιλία της Σχολής Γονέων ’’Μεγαλώνοντας, μαθαίνοντας, αλλάζοντας και επικοινωνώντας με τα παιδιά μας’’, για το σχολικό έτος 2023-2024, την οποία διοργανώνουν ο κ. Σύμβουλος Εκπαίδευσης και οι κ.κ Διευθύντριες/Διευθυντές των Δημοτικών
Σχολείων της 6ης Θέσης Δασκάλων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Η 2η ομιλία έχει ως θέμα: ‘’ Ψυχική ανθεκτικότητα: Μεγαλώνοντας δυνατά παιδιά’’, και θα πραγματοποιηθεί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Δελφών 150, 2310831344), την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 6-8 μ.μ.
Ομιλήτρια θα είναι ο κ. Καλλιόπη Λάμπα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος, M.Sc.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Καλώς να ανταμώσουμε!
Με εκτίμηση,
Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ 70 6ης Θέσης
Δρ. Σιδηρόπουλος Δημήτριος

 

1/2/2024

 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να διαγωνιστούν στο εξεταστικό κέντρο του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα

http://www.emethes.gr  αφού διαβάσουν πρώτα τις οδηγίες διεξαγωγής του Διαγωνισμού.


Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6989800373, 2310285377.
Email: emethes3@gmail.com, lizardmath@hotmail.com

 

31/1/2024

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Για ακόμη μία χρονιά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας μοίρασε στους μαθητές ατομικές βασιλόπιτες και στο Σύλλογο Διδασκόντων μία βασιλόπιτα. Τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους! 

Διαβάστε και τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου στο πλαϊνό μενού της ιστοσελίδας...  

 ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ στο Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο των Πολύχρωμων Κυριακών πραγματοποιεί δωρεάν εργαστήρια για παιδιά, εφήβους, ενήλικες (γονείς και εκπαιδευτικούς) πάνω στα ζητήματα των εξαρτήσεων (εξαρτησιογόνες ουσίες, οθόνες, διαδίκτυο).
 
Ταυτόχρονα, θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, για τους γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της ημέρας.  
 
Οι δράσεις της Πολύχρωμης Κυριακής στο ΚΘΒΕ πραγματοποιούνται σε χώρους του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

30/1/2024

 ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάσαμε και φέτος του Τρεις Ιεράρχες μας, τους προστάτες μας. Οι μαθητές μας παρευρέθηκαν χθες στον Ι.Ν. Μεταμορφώσης του Σωτήρος στην εορταστική δοξολογία. Το θεάρεστο έργο τους και η προσφορά τους στην παιδεία των νέων, μνημονεύτηκαν από όλους τους/τις δασκάλους/ες των τμημάτων του σχολείου μας. 

Χρόνια πολλά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με υγεία και φώτιση!

Δείτε περισσότερα για τους προστάτες μας ΕΔΩ

  

 

23/1/2024

 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ, ΠΡΟΤΥΠΑ και ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ενόψει της έναρξης της διαδικασίας για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα πειραματικά, πρότυπα και εκκλησιαστικά σχολεία κατά το σχολικό έτος 2024-2025 επισυνάπτεται σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για ενημέρωσή σας και για την ενημέρωση ενδιαφερομένων γονέων και κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο με πληροφορίες ΕΔΩ

 

 

22/1/2024

 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ Δ.Θ.

Μια ξεχωριστή παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου μας στο θέατρο "'Ανετον". Η συμφωνική ορχήστρα (εγχόρδων) του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσίασε τη βιογραφία του συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα, μέσα από ένα μουσικό παραμύθι και  μας χάρισε μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όλους. 

Ευχαρίστουμε πολύ όλους τους μουσικούς της ορχήστρας για αυτό το μαγικό ταξίδι που μας πρόσφεραν!

Με ένα ΚΛΙΚ στην εικόνα θα ακούσετε ένα ηχητικό απόσπασμα...

 

15/1/2024

 ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

Ο Δ/ντής, το Διδακτικό Προσωπικό και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συγχαίρουν θερμά τη μαθήτρια της Δ τάξης Χριστίνα Π. για τη σημαντική της διάκριση στους αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής που την έφερε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο!

Χριστίνα, πολλά συγχαρητήρια και καλή αγωνιστική χρονιά!

 

 

11/1/2024

 Η ΚΥΨΕΛΗ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Τα Εικαστικά έχουν το δικό τους ψηφιακό χώρο!
Κάθε τάξη του σχολείου μας φιλοξενείται σε μια Κυψέλη της ψηφιακής πλατφόρμας της e-me, όπου θα μπορείτε να βλέπετε το υλικό που διδαχθήκαμε μέσα στην εβδομάδα, φωτογραφίες έργων που δημιουργήσαμε και επιπλέον δραστηριότητες για τον ελεύθερο χρόνο σας!

Διαβάστε πώς θα εγγραφείτε στην κυψέλη ΕΔΩ

 

1/1/2024

 ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

 

 

22/12/2023

  Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ... γράψτε την ευχή σας με ένα ΚΛΙΚ στην εικόνα!

                                  

 

 

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Μέσα σε ένα χαρούμενο και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι γιορτές της Β τάξης και της Α τάξης. Οι μαθητές τους μας ταξίδεψαν με τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες τους που μας παρασουσίασαν και μας μετέδωσαν το πνέυμα των Χριστουγέννων.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τις δασκάλες τους για την άψογη παρουσίαση των μουσικοθεατρικών παραστάσεων!

Και του χρόνου με υγεία!

 

21/12/2023

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "Δείξε μου τη φορεσιά σου ... χόρεψε με την καρδιά σου!"

 

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Δείξε μου τη φορεσιά σου... χόρεψε με την καρδιά σου" .

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

 

15/12/2023

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ