16/11/2023

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η σχολική μας γιορτή θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 8:30- 9:30 π.μ. Οι μαθητές θα έρθουν κανονικά (8:15 π.μ.) και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας της γιορτής (9:30 π.μ.).

Το Ολοήμερο ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

Εκ της Δ/νσεως

 

 

1/11/2023

  "MAZI... με το 9ο!" 

Όλοι μαζί στο 9ο Δημοτικό γίναμε μια αγκαλιά για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.  Δε σταματάμε στο σχολείο μας να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας σε πράξεις εθελοντισμού και έμπρακτης αγάπης στον συνάνθρωπό μας. Ένα μεγάλο "μπράβο" και "ευχαριστώ" στους μαθητές μας που ανταποκρίθηκαν!

     

 

 

28/10/2023

  28η ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 1940... Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ

 

 

25/10/2023

  Γιορτή της Σημαίας, της Θεσσαλονίκης και της επετείου του ΟΧΙ

Γιορτάστηκε και φέτος με κάθε επισημότητα η γιορτή της Σημαίας κατά την οποία ορίστηκαν οι σημαιοφόροι και παραστάτες της Στ τάξης, τους οποίους συγχαίρουμε αλλά και ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσουν την άριστη πρόοδο τους και στα επόμενα μαθητικά τους χρόνια.  

Στη συνέχεια η Ε1 τάξη, ανέλαβε να μας παρασουσίασε τη γιορτή για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της επετείου του ΟΧΙ. Μέσα από τα θεατρικά τους δρώμενα και τα τραγούδια μας συγκίνησαν και τίμησαν επάξια την μνήμη των ηρώων για τους απελευθερωτικούς αγώνες του ελληνικού έθνους. Συγχαρητήρια στα  παιδιά και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της γιορτής. 

 

 

23/10/2023

  Δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δ. Σχ. Θεσ/νίκης

 

Ο Δ/ντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου μας ευχαριστούν θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αγορά νέων υπολογιστών στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας. Χάρη στη δωρέα τους το Εργαστήρι μας εκσυχρονίστηκε!

 

 

15/10/2023

  Ημέρα μνήμης Μακεδονικού Αγώνα

Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου (ημερομηνία θανάτου του Παύλου Μελά το 1904) στη Μακεδονία και τη Θράκη, σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα 157 της 25/2/1969 (ΦΕΚ 46/11.3.1969).

Ο Μακεδονικός Αγώνας και η επιτυχής έκβασή του συνέβαλε στη μετέπειτα απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ

 

  Πρόσκληση ενδιαφέροντος για προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία για την επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας έχει προγραμματίσει επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων στις 8-9-10 Δεκεμβρίου 2023. Παρακαλούμε να μας γίνουν γνωστές οι προσφορές τουριστικών πρακτορείων με τιμή κατ’ άτομο συμμετοχής, λαμβάνοντας υπόψη όσα περιφράφονται στο έντυπο 

Η παρούσα πρόσκληση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Ανατολικής Θεσ/νίκης ΕΔΩ

 

 

 

5/10/2023

  Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε το 1994 τιμώντας την ελεύθερη διδασκαλία η οποία υπογράφηκε το 1966 μέσω της απόφασης της UNESCO...ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

3/10/2023

  Ημερίδα ενημέρωσης- συνεργασίας του Σχολικού Συμβούλου με τους γονείς 

 

 

 

27/9/2023

  ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2023... στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης σας  προσκαλεί την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, στη "Βραδιά του Ερευνητή 2023". Η Βραδιά του Ερευνητή, είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ως σκοπό έχει την ανάδειξη της έρευνας και της επιστήμης.

Ερευνητές και επιστήμονες θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών στον μαγευτικό κόσμο της έρευνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής  Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2), από τις 17:00 έως τις 22:00 και θα έχει  δωρεάν είσοδο για όλους και όλες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live διαδραστικά πειράματα, να διασκεδάσουν με ερευνητικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα, να δουν τεχνολογικές εκθέσεις και να γνωρίσουν από κοντά διακεκριμένους ερευνητές και επιστήμονες.

Σας περιμένουμε όλους και όλες και είμαστε στη διάθεσή σας. Για οποιοδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Κοκώνα 
στο 2310498158 ή στο d.kokona@certh.gr.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ

 

 

21/9/2023

  ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ από το Δ. Θεσ/νίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Παιδείας και Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας) θα υλοποιήσει για 12η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα παροχής πρωινού μικρογεύματος με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σε μαθητές  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια Λύκεια).
Οι αιτήσεις για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης θα καταχωρούνται από τους γονείς – κηδεμόνες, για κάθε μαθητή ξεχωριστά, από τη Παρασκευή 22/09/23 έως και την Κυριακή 01/10/23, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:

Παροχή πρωινού μικρογεύματος σε μαθητές (thessaloniki.gr)

Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο: 2313318661 (ώρες: 07:00- 15:00).

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ από το Γραφείο του Δ/ντή Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσ/νίκης

 Αγαπητοί γονείς,
Θέλοντας να “ακούσουμε” τις σκέψεις και τις προσδοκίες σας, που θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε σε αυτές και να υποστηρίξουμε πολύπλευρα το έργο των σχολείων, με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, σας ζητάμε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο προσδοκιών που βρίσκεται σε αυτόν τον σύνδεσμο:
https://forms.gle/qZ6kc8z9PEJhzjQN8


 

19/9/2023

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας τόσο στο σχολείο μας. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

 – Εμφιαλωμένα νερά

– Τρόφιμα μακράς διάρκειας 

– Βρεφικά και παιδικά γάλατα και τροφές

– Είδη βρεφικής φροντίδας

– Φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιισταμινικά κ.ά.)

Ας βοηθήσουμε όλοι μας την "πληγωμένη" Θεσσαλία!

 

Θεσσαλία: Οι φονικές πλημμύρες στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων - Typos-i.gr

15/9/2023

  ΑΣ  ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ... με ένα κλικ στην εικόνα!