11/10/2023

  ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "PEER2FORMATS"

Eυρωπαϊκό προγράμμα «Peer2formaths». - Επίσκεψη 4 Γάλλων μαθηματικών από την Ακαδημαϊκή Περιφέρεια Προβηγκίας – Άλπεων - Κυανής στο σχολείο μου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 11-10-23 επισκέφτηκε το σχολείο μας, αντιπροσωπεία 4 Γάλλων μαθηματικών από την Ακαδημαϊκή Περιφέρεια Προβηγκίας – Άλπεων - Κυανής Ακτής , στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Peer2formaths»που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Πραγματοποιήθηκε επιτόπια παρατήρηση στο μάθημα των μαθηματικών τμήματος της ΣΤ1 τάξης, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Σοφία Ανθίμου με στόχο τη μελέτη της διδασκαλίας των μαθηματικών στην Ευρώπη και την ανακάλυψη καινοτόμων πρακτικών διδασκαλίας.

Οι μαθητές του τμήματος των Γαλλικών της ΣΤ2 τάξης είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν μαθηματικά στη Γαλλική γλώσσα από τους Γάλλους μαθηματικούς.

Ευχαριστούμε θερμά τους τις κυρίες Ευλαμπία Κύζα και Κρυσταλλία Στάικου υπεύθυνες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την οργάνωση της επίσκεψης, τις Συμβούλους Εκπαίδευσης για τη Γαλλική Γλώσσα κυρίες Χριστίνα Ενέ και Τριανταφυλλιά Σύβακα, το Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτριο Σιδηρόπουλο αλλά και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος.