10/10/2023

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΤΑΞΗ 

🇬🇷🇫🇷 Συμμετοχή του σχολείου μας στο θεσμό Erasmus Days 2023
 
Το 9ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. - D.U. συμμετείχε στο θεσμό Erasmus Days 2023 και διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Η ξένη γλώσσα στη συμπεριληπτική τάξη : Διαφορετικότητα και Συνύπαρξη», στο πλαίσιο της διάχυσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus «Dans la classe de français sans frontières» που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας της Δανίας - Fransklaererforeningen i Danmark Association des profs de FLE .
👉 Ομιλήτριες: Στέλλα Λεονάρδου, Φωστήρα Ιασονίδου & Αναστασία Μανά, εκπαιδευτικοί Γαλλικής γλώσσας
🔹 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, στις 18:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Δράσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης παρουσία του Συμβούλου Εκπαίδευσης κ. Σιδηρόπουλου, Διευθυντών Σχολείων, συναδέλφων εκπαιδευτικών και γονέων στους οποίους μεταδόθηκαν γνώσεις για τεχνικές, μεθόδους και εργαλεία για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας σε μια τάξη χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις, όπως παράχθηκαν από την επικοινωνία, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων.
🙏 Θερμές ευχαριστίες στο Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Σιδηρόπουλο, τους Διευθυντές των Σχολείων και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και γονείς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.