11/10/2023

  ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "PEER2FORMATS"

Eυρωπαϊκό προγράμμα «Peer2formaths». - Επίσκεψη 4 Γάλλων μαθηματικών από την Ακαδημαϊκή Περιφέρεια Προβηγκίας – Άλπεων - Κυανής στο σχολείο μου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 11-10-23 επισκέφτηκε το σχολείο μας, αντιπροσωπεία 4 Γάλλων μαθηματικών από την Ακαδημαϊκή Περιφέρεια Προβηγκίας – Άλπεων - Κυανής Ακτής , στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Peer2formaths»που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Πραγματοποιήθηκε επιτόπια παρατήρηση στο μάθημα των μαθηματικών τμήματος της ΣΤ1 τάξης, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Σοφία Ανθίμου με στόχο τη μελέτη της διδασκαλίας των μαθηματικών στην Ευρώπη και την ανακάλυψη καινοτόμων πρακτικών διδασκαλίας.

Οι μαθητές του τμήματος των Γαλλικών της ΣΤ2 τάξης είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν μαθηματικά στη Γαλλική γλώσσα από τους Γάλλους μαθηματικούς.

Ευχαριστούμε θερμά τους τις κυρίες Ευλαμπία Κύζα και Κρυσταλλία Στάικου υπεύθυνες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την οργάνωση της επίσκεψης, τις Συμβούλους Εκπαίδευσης για τη Γαλλική Γλώσσα κυρίες Χριστίνα Ενέ και Τριανταφυλλιά Σύβακα, το Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτριο Σιδηρόπουλο αλλά και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος.

 

10/10/2023

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΤΑΞΗ 

🇬🇷🇫🇷 Συμμετοχή του σχολείου μας στο θεσμό Erasmus Days 2023
 
Το 9ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. - D.U. συμμετείχε στο θεσμό Erasmus Days 2023 και διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Η ξένη γλώσσα στη συμπεριληπτική τάξη : Διαφορετικότητα και Συνύπαρξη», στο πλαίσιο της διάχυσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus «Dans la classe de français sans frontières» που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας της Δανίας - Fransklaererforeningen i Danmark Association des profs de FLE .
👉 Ομιλήτριες: Στέλλα Λεονάρδου, Φωστήρα Ιασονίδου & Αναστασία Μανά, εκπαιδευτικοί Γαλλικής γλώσσας
🔹 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, στις 18:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Δράσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης παρουσία του Συμβούλου Εκπαίδευσης κ. Σιδηρόπουλου, Διευθυντών Σχολείων, συναδέλφων εκπαιδευτικών και γονέων στους οποίους μεταδόθηκαν γνώσεις για τεχνικές, μεθόδους και εργαλεία για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας σε μια τάξη χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις, όπως παράχθηκαν από την επικοινωνία, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων.
🙏 Θερμές ευχαριστίες στο Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Σιδηρόπουλο, τους Διευθυντές των Σχολείων και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και γονείς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

 

 

6/6/2023

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΑΛΛΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Υποδοχή 20 Γάλλων μαθητών και 4 συνοδών τους από το Χριστιανικό Ιδιωτικό Σχολείο Sainte – Thérèse της πόλης Plouzevede της Βρετάνης στο σχολείο μας. στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+ από 6 μέχρι και 8 Ιουνίου 2023

1η μέρα

Οι μαθητές των τμημάτων της Γαλλικής των Ε' και ΣΤ' τάξεων με το Διευθυντή του σχολείου και την εκπαιδευτικό Γαλλικής γλώσσας κα Στέλλα Λεονάρδου αφού υποδέχτηκαν τους Γάλλους μαθητές στις τάξεις τους γνωρίστηκαν μεταξύ τους. Οι Γάλλοι μαθητές μίλησαν για το σχολείο τους στα γαλλικά και κατόπιν έπαιξαν παιχνίδια με τους 'Έλληνες μαθητές στην αυλή του σχολείου με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Άννας Μπαμπαλέντου.

 Έλληνες και Γάλλοι μαθητές καθώς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και οι συνοδοί των Γάλλων μαθητών χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς !!!

Στη δράση συμμετείχε και η Σύμβουλος της Γαλλικής γλώσσας κα Χριστίνα Ενέ.

 

2η μέρα

Οι Γάλλοι μαθητές συμμετείχαν στο μάθημα της Αγγλικής γλώσσας του Ε2 τμήματος με την εκπαιδευτικό της Αγγλικής γλώσσας κα Μαρία Βασιλειάδου παρουσιάζοντας στην αγγλική γλώσσα το σχολείο τους.

 Είχαν κατόπιν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην πρόβα της γιορτής της ΣΤ΄ τάξης χορεύοντας μαζί με τους Έλληνες μαθητές. 

 

3η μέρα

 

Επίσκεψη Γάλλων και Ελλήνων μαθητών του σχολείου μας στο Φεστιβάλ ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης που έλαβε χώρα στο περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης .

Οι μαθητές επισκέφτηκαν το περίπτερο και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν  κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και του σχολείου μας που συμμετείχε ενεργά σε αυτήν τη δράση. Έφτιαξαν τις δικές τους κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και έπαιξαν παιχνίδια στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου. 

Ευχαριστούμε την κα Ζέρζη η οποία με τους μαθητές της δημιούργησε τις ύπέροχες κατασκευές που εκτέθηκαν στο Περίπτερο.  

 

Μια υπέροχη εμπειρία για Έλληνες και Γάλλους μαθητές !

Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους συναδέλφους και το Διευθυντή  του σχολείου μας  που στήριξαν αυτήν την κοινή προσπάθεια !